Adrian Streinu Cercel: În condiții de imunodepresie coronavirusul se poate reactiva. Virusul se simte foarte bine la frig și generează infecții în lanț

Stiri

Cu toate acestea, medicii avertizează că vindecarea, în cazul celor infectați, durează aproape o lună, dar în cazul unei imunități scăzute, virusul se poate reactiva. Explicațiile au fost date de medicul Adrian Streinu Cercel, invitat joi seară la România 9 de la TVR1.

Adrian Streinu Cercel, cei care sunt cu forme medii spre severe, durata poate să fie spre trei săptămâni spre o lună – formă severă de insuficiență respiratorie. Dacă scade imunitatea, virusul se poate reactiv, avem un exemplu clasic de hepatita B în care apar anticorpi împotriva antigenului de suprafață ceea ce reprezintă vindecare funcțională. Nu are nevoie de medicamente, nu are nevoie de nimic, virusul nu se multiplică și nu face boală cronică de ficat. Iar în condiții de imunodepresie virusul se poate reactiva.

Aceste două tipuri de virusuri, virusul gripal și coronavirusul sunt virusuri cărora le place la frig, adică undeva șub 4 grade spre minus câteva grade. Acolo ele se simt foarte bine și generează infecții în lanț.

În momentul în care apare căldura ele sunt condiționate de particulele fluide, ele reprezinta picături de saliva în care virusul stă și este protejat, a spus medicul Adrian Streinu Cercel, invitat joi seară la România 9 de la TVR1.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații legate de sănătate, urmărește-ne pe Facebook.