Sănătate și estetică pentru orice dantură

Articole

Un zâmbet frumos este ca o carte de vizită. Menținerea unui zâmbet frumos presupune vizite regulate la stomatologie. Experiența vizitelor la stomatolog a devenit din ce în ce mai frumoasă datorită tehnologiei care a făcut ca totul să fie lipsit de durere. Așa că în ziua de azi e foarte ușor pentru cineva să își mențină sănătatea și estetica danturii.

Ce obiceiuri mențin o dantură sănătoasă?

Pentru a ne menține o dantură sănătoasă va trebui să ne formăm, dacă nu sunt formate deja, anumite obiceiuri. 

În primul rând ar trebui să avem o igienă orală temeinică. Asta presupune să spălăm dantura dimineața și seara. Dacă este posibil, putem implementa obiceiul după fiecare gustare. De reținut aici este faptul că un spălat corespunzător pe dinți durează minim 2 minute și trebuie efectuat pe suprafața fiecărui dinte în parte. Recomandarea medicilor dentiști este să nu începem periajul mereu din aceeași parte, pentru că spre final curățarea nu mai este atât de bună. 

În al doilea rând ar trebui să avem instrumentele potrivite pentru a efectua igiena orală. Printre aceste instrumente se regăsesc periuța și pasta de dinți, ața dentară, dar și periuțele interdentare care pot ajunge în locuri în care periuța normală nu are acces. 

În al treilea rând este recomandat să vizităm o clinica stomatologica de cel puțin 2 ori pe an. În acest fel vor putea fi prevenite anumite probleme care sunt depistate la timp. Tot în cadrul clinicii se pot efectua detartraje și periaje profesionale. Astfel se poate elimina placa bacteriană. 

Unde se pot găsi servicii stomatologice de calitate în București?

Serviciile stomatologice de calitate sunt mereu la mare căutare. Iar Stănescu Dental Smile oferă exact aceste servicii. Cu sediul în București, pe strada Polona, clinica oferă toate serviciile medicale stomatologice necesare având o echipă formată din mai multe cadre medicale cu experiență.

Indiferent de gradul de anxietate, pacienții își pot rezolva problemele și își pot întreține dantura cu ajutorul personalului care este de un real ajutor. 

Prin răbdare și prin îmbunătățirea constantă a experienței în cabinet, clinica Stănescu Dental Smile se concentrează să construiască o relație cât mai bună cu pacienții săi.

Serviciile oferite de clinică sunt: estetica dentară, odontoterapie, endodonție, implantologie, protetică dentară și igienă dentară. Foarte simplu se poate vizualiza și lista preturilor pentru servicii stomatologice.  

Ce se poate face în cazul unuia sau a mai multor dinți lipsă?

Cu toate că este destul de grav, lipsa unui dinte este o problemă des întâlnită. Din fericire, există soluții care pot remedia foarte bine situația.

Cea mai bună și modernă soluție în acest caz este implantul dentar. Această procedură presupune inserarea în osul maxilar a unei rădăcini artificiale care va susține un dinte artificial. 

Pierderea unui dinte înseamnă ca dinții învecinați să încerce să suplinească oarecum rolul dintelui lipsă, astfel că deteriorarea va fi mult mai rapidă. Ca beneficii, implantul dentar reușește să protejeze dinții sănătoși. 

Durata mare de viață a implantului este un alt avantaj. Cu toate că nu se poate menționa o durată standard de viață pentru fiecare implant, această durată depinzând de mai multe variabile, un implant dentar poate să țină și 30 de ani.

Nu în ultimul rând, un implant dentar presupune o intervenție relativ simplă și nedureroasă. Dacă nu apar complicații, procesul de vindecare se desfășoară într-un timp relativ scurt, de chiar câteva săptămâni.

Îngrijirea danturii face ca problemele dentare să dispară sau, măcar, să fie mai puțin grave. Obiceiurile bune pe care ni le creăm ne vor ajuta ca, în timp, sănătatea dentară să se mențină la un nivel optim. Prevenția este mult mai puțin costisitoare decât tratamentul! 

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații legate de sănătate, urmărește-ne pe Facebook  , Instagram , YouTube , TikTok .