Incidenta psoriazisului in Romania, peste media europeana!

Stiri
Cu ocazia Zilei Mondiale de Lupta impotriva PsoriazisuluiSocietatea Romana de Dermatologie (SRD) lanseaza datele preliminare ale Proiectului National privind prevalenta psoriazisului si a psoriazisului artropatic in Romania. SRD continua eforturile de constientizare publica asupra psoriazisului si trage un semnal de alarma cu privire la stigmatizarea sociala si profesionala a pacientului, transmitand mesajul ca psoriazisul nu este o boala contagioasa.

Potrivit datelor preliminare, aproximativ 5% din populatia tarii sufera de psoriazis. Media la nivel local este mai mare fata de cea europeana, aceasta din urma fiind estimata la 3%.
Declarat de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a 5-a cea mai importanta boala cronica netransmisibila, impreuna cu boli precum diabetul, cancerul, bolile cardiovasculare sau respiratorii, psoriazisul este o boala cronica, sistemica, ce afecteaza nu doar pielea, ci si alte organe, ducand frecvent la complicatii.

Psoriazisul reprezinta o provocare la nivelul intregii lumi si aproximativ 125 de milioane de persoane sufera de acest tip de boala la nivel global.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații legate de sănătate, urmărește-ne pe Facebook.