Clinica Trident lanseaza Trident@Home Prima editie – Faurim bucurie in copilarie

Stiri

Clinica Trident lanseaza webinarul “Faurim bucurie in copilarie” – un
eveniment gratuit online pe Facebook in care doi medici specializati in stomatologia pediatrica vor raspunde la toate curiozitatile parintilor legate de dantura copiilor. “Faurim bucurie in copilarie” este primul din seria de webinarii Trident@Home sustinute de medicii stomatologi pentru publicul larg. Din editiile viitoare puteti afla tot ce trebuie sa stiti despre implanturile dentare dar si ce inseamna estetica dentara si cum va poate ajuta sa aveti o dantura sanatoasa si frumoasa.

“Faurim bucurie in copilarie” va avea loc joi, 30 iulie si va putea fi accesat gratuit de pe pagina de Facebook a evenimentului – https://www.facebook.com/events/2581310585530990/. Prima
editie Trident@Home va fi moderata de vedeta de televiziune Amalia Enache si ii va avea ca invitati pe Dr. Raluca Athanasiu, medic primar ortodont, si Dr. Ramona Hlandan, medic specialist pedodont.
“Pentru generatia noastra consultul stomatologic a fost de multe ori un cosmar. Pe langa faptul ca n-am avut grija de dintii nostri in copilarie (parintii nostri urmau indicatiile pediatrilor iar acum 30 de ani OMS-ul nu recomandase inca spalarea pe dinti de la 6 luni, de exemplu), atunci
cand eram obligati sa mergem la dentist o faceam doar pentru ca aveam o problema. Acest comportament ne-a transformat in adulti cu probleme dentare care si acum se straduiesc sa repare greselile copilariei.

Este un scenariu pe care nu ni-l dorim pentru copiii nostri, iar asta se
poate intampla doar prin informare corecta, din surse educate. Noi, medicii stomatologi, avem toate informatiile de care au parintii nevoie, trebuie doar sa fim intrebati”, Dr. Raluca Athanasiu, medic primar ortodont la Clinica Trident.
Exista mai mult de 530 milioane de copii in toata lumea care au carii la dintii de lapte, conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii. De altfel, cariile netratate la dintii permanenti sunt cea mai comuna problema de sanatate la nivel mondial, potrivit Global Burden of Disease 2017. In acest
context, singura salvare este educatia din surse sigure.
E adevarat ca vor face carii daca mananca multe dulciuri? La ce varsta trebuie sa-l duc la dentist? Il duc doar daca acuza dureri de dinti sau e bine sa faca un screening periodic? Cum e cu sigilarea dintilor de lapte, are sens? Dintii de lapte se schimba oricum. Ce fac daca si-a spart un dinte, vin de urgenta la stomatolog sau ma duc la orice camera de garda? Sunt doar cateva dintre intrebarile pe care si le pun parintii legat de dantura copiilor.

“Clinica Trident a creat cadrul perfect in care sa putem ajuta parintii sa ia deciziile corecte, in cunostinta de cauza. Suntem aici pentru a spune adevarul despre miturile legate de dintii copiilor. Discutam despre frecventa cu care trebuie sa se prezinte la dentist, cum facem sa nu le
transmitem celor mici frica noastra de stomatolog, ce inseamna o urgenta si cum procedam daca apare, discutam si despre dulciuri si cat de interzise sunt”, Dr. Ramona Hlandan, medic specialist pedodont la Clinica Trident.

Clinica TRIDENT este, din 2003, unul dintre cele mai mari centre stomatologice de la noi si primul care a introdus conceptul de medici supraspecializati pe etape specifice de tratament.
Centrul are doua sali de chirurgie si un cabinet dedicat copiilor. Printre serviciile oferite se numara implantologie, chirurgie oromaxilo-faciala, cosmetica dentara, endodontie, pedodontie.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații legate de sănătate, urmărește-ne pe Facebook.