Beneficiile msn-ului (metilsulfonilmetalului) pentru sănătatea oaselor și a articulațiilor

Articole

Metilsulfonilmetalul (MSM) este un compus organic care se găsește în mod natural la unele legume verzi, în anumite alimente, în carnea multor animale, în lapte, ba chiar și în corpul uman. Este folosit ca supliment alimentar și are multiple beneficii pentru sănătatea oaselor și a articulațiilor. În acest articol, vom discuta despre aceste beneficii și despre modul în care MSM poate ajuta la menținerea sănătății articulațiilor.

Metilsulfonilmetalul și sănătatea oaselor

Beneficii MSM ajută la menținerea sănătății oaselor prin creșterea sintezei de colagen. Colagenul este o proteină importantă pentru sănătatea oaselor, deoarece este principalul component al matricei osoase. Aportul adecvat de MSM poate îmbunătăți sinteza de colagen și poate preveni pierderea masei osoase.

Un alt beneficiu al MSM-ului pentru sănătatea oaselor este faptul că ajută la absorbția calciului. Calciul este important pentru sănătatea oaselor, dar pentru a fi absorbit corect, acesta trebuie să fie însoțit de alte substanțe, cum ar fi vitamina D și magneziul. MSM-ul ajută la absorbția corectă a calciului, ceea ce poate ajuta la prevenirea osteoporozei și a altor afecțiuni ale oaselor.

Metilsulfonilmetalul și sănătatea articulațiilor

MSM-ul are beneficii remarcabile pentru sănătatea articulațiilor. Unul dintre aceste beneficii este că ajută la reducerea inflamației. Inflamația este un răspuns natural al corpului la leziuni și infecții, dar inflamația cronică poate cauza daune la nivel celular și poate agrava afecțiunile articulare, cum ar fi artrita.

MSM-ul poate ajuta la reducerea inflamației prin inhibarea eliberării de histamină și prin reducerea nivelului de citokine inflamatorii. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea durerii și a inflamației asociate cu afecțiunile articulare.

Un alt beneficiu al MSM-ului pentru sănătatea articulațiilor este că poate ajuta la creșterea flexibilității și a mobilității articulațiilor. MSM-ul poate îmbunătăți sinteza de colagen și poate ajuta la menținerea structurii articulațiilor. Aceasta poate duce la o mai mare flexibilitate și mobilitate în articulații și poate ajuta la prevenirea deteriorării cartilajului.

Metilsulfonilmetalul și performanța sportivă

MSM-ul poate fi util și pentru sportivi. Acesta poate ajuta la reducerea durerii și a inflamației asociate cu antrenamentele intense. MSM-ul poate de asemenea, să ajute la recuperarea mai rapidă după efort fizic și poate crește performanța sportivă prin îmbunătățirea sănătății articulațiilor și a țesuturilor conjunctive.

Un studiu din 2014 publicat în Journal of Sports Science and Medicine a arătat că MSM-ul poate ajuta la reducerea durerii musculare și a inflamației după un antrenament intens. În același timp, MSM-ul a ajutat la creșterea puterii musculare și la reducerea timpului de recuperare după efort fizic.

În concluzie, MSM-ul este un supliment alimentar benefic pentru sănătatea oaselor și a articulațiilor.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații legate de sănătate, urmărește-ne pe Facebook  , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .