Ai grijă de sănătatea sistemului locomotor cu ajutorul serviciilor Clinicii Eminescu 100

Articole

Trecerea timpului, anumite accidente, suprasolicitarea sau chiar sedentarismul pot afecta sistemul locomotor, ceea ce poate conduce la dureri, probleme de mobilitate sau chiar dezvoltarea unor boli adiacente.

Este important să consulți medicul specialist imediat ce constați primele simptome care ar putea indica o problemă musculară sau osoasă în așa fel încât să ții la distanță riscurile pentru cât mai mult timp. Programează-te la Clinica Eminescu 100 pentru servicii de recuperare medicala in Bucuresti!

Ce înseamnă recuperarea medicală?

Recuperarea medicală reprezintă o ramură a medicinei care vizează stabilirea bunei funcționări la nivelul sistemului locomotor. Ajută la diminuarea și tratarea diverselor dizabilități, deficitului funcțional, combaterea durerii instalate din diverse cauze și la îmbunătățirea capacităților funcționale ale pacientului prin procedee specifice.

Când ai nevoie de proceduri de recuperare medicală?

Recuperarea medicală se adresează în principal persoanelor care au suferit anumite accidente care au condus la dobândirea unor dizabilități, dar și a celor care au moștenit diverse afecțiuni ale sistemului locomotor. Prin efectuarea unor proceduri specifice de reabilitare, țesuturile și organele se pot recupera într-un ritm accelerat în așa fel încât disconfortul să fie redus la minimum, iar flexibilitatea sporită. În egală măsură, recuperarea medicală poate fi utilizată și ca măsură de prevenție pentru cei ce își doresc un corp puternic și sănătos în ciuda trecerii timpului.

Ce afecțiuni pot fi tratate prin medicină fizică și recuperare medicală?

Împreună cu medicina fizică, recuperarea medicală ajută la ameliorarea sau tratarea unei game largi de afecțiuni. De la artroze, afectiuni la nivelul coloanei vertebrale, boli reumatologice, afecțiuni neurologice, ortopedice, pulmonare sau cardiace, la leziuni provocate de acțiuni sportive sau accidente.

Ce servicii de recuperare medicală sunt disponibile la Eminescu 100

Recuperarea medicală se împarte în mai multe proceduri specifice dintre care medicul va recomanda în funcție de nevoile specifice ale pacientului. În cadrul clinicii Eminescu 100 se efectuează o gamă largă de proceduri de reabilitare:

Fizioterapia reprezintă o modalitate de reabilitare fizică ce se bazează pe factori fizici naturali și artificiali precum apa, nămolul, lumina, masajul, căldura, electricitatea, împachetările sau exercițiile fizice pentru remedierea durerii și combaterea problemelor de mișcare.

Kinetoterapia se bazează pe efectuarea de exerciții fizice și pasive de către pacient pentru a pune în funcționare întreg sistemul locomotor și a susține vindecarea segmentelor afectate.

Recuperarea medicală poate fi efectuată și cu ajutorul unor echipamente de ultimă generație, cum ar fi Huber 360 care își demonstrează eficacitatea mai ales în tratarea bolilor cerebro-vasculare diverse.

O altă opțiune disponibilă în cadrul clinicii Eminescu 100 este decompresia coloanei vertebrale. Aceasta presupune mărirea spațiului intervertebral, pentru o perioadă limitată de timp, prin diverse manevre fizice, cu scopul de a reduce presiunea de la nivelul discurilor intervertebrale și de la nivelul nervilor spinali.

Programează-te acum online la clinică

Specialiștii din cadrul clinicii Eminescu 100 dețin pregătirea necesară pentru a stabili un plan de tratament adecvat pentru fiecare pacient în așa fel încât durerea și disconfortul să nu mai reprezinte o problemă. Tot ce trebuie să faci pentru a stabili o programare este să accesezi site-ul clinicii și să completezi o cerere tipizată cu datele personale solicitate, dar și cu detalii suplimentare despre starea ta de sănătate, dacă este cazul. În scurt timp solicitarea ta va fi procesată și vei fi contactat pentru a confirma data și ora la care ești disponibil pentru consultul inițial în urma căruia vei primi un diagnostic concret, dar și soluții adaptate de tratament pentru a recupera buna funcționare a sistemului locomotor și a combate durerea pornind de la cauza principală.

Redă și mobilitatea corpului tău prin proceduri adaptate disponibile la Eminescu 100!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații legate de sănătate, urmărește-ne pe Facebook  , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .