Propunere în contractul-cadru: Pacienții cu virusul HIV nedetectabil să primească medicația acasă

Stiri

Pacienții cu HIV SIDA din România ar putea primi de anul viitor medicația acasă. Propunerea de-a introduce această modalitate de tratament la domiciliu pentru persoanele cu HIV/SIDA aderente la tratament și care au virusul nedetectabil în sânge în contractul-cadru (Co-Ca) cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate a fost discutată în cadrul dezbaterii ,,Programul de tratament HIV-SIDA în România, prezent și perspective”, organizate de Federația UNOPA, în parteneriat cu Institutul ,,Matei Balș”, Centrul Român HIV/SIDA și Academia Europeană de HIV/SIDA.

,,Anul trecut s-a tot discutat de modalitatea prin care o serie de pacienți care sunt aderenți și sunt nedetectabili să poată să-și primească medicația acasă. Cred că dacă reușim ca în Contractul Cadru să introducem acest segment, va reprezenta un element definitoriu pentru o schimbare de paradigmă în derluarea progrmelor naționale HIV-SIDA”, a precizat prof. univ. dr. Adrian Streinu Cercel, managerul INBI Matei Balș.

Pentru pacienții cu HIV-SIDA, în special pentru cei activi, care au un loc de muncă, o astfel de măsură ar fi extrem de benefică. Cei mai mulți se plâng de faptul că în fiecare lună trebuie să se învoiască de la serviciu pentru a se duce la spital ca să-și ridice tratamentul.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații legate de sănătate, urmărește-ne pe Facebook.