Pierderea în greutate

Articole

Aproape 12% dintre adulții din România sunt sever supraponderali sau obezi (un IMC > 30). Cine este prea greu nu se simte bine în propria piele, dar, din păcate, să slăbești este mai ușor de spus decât de făcut.

Riscurile pentru sănătate ale excesului de greutate

Persoanele supraponderale sunt mai predispuse să sufere de dureri articulare, condiție fizică precară, oboseală și chiar depresie. În plus, excesul de greutate crește riscul unor afecțiuni grave, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul de tip 2 și anumite tipuri de cancer.

Cauzele excesului de greutate

Cauza principală este aproape întotdeauna mâncarea prea multă și/sau prea nesănătoasă în combinație cu prea puțină mișcare. Dar riscul crește în funcție de utilizarea anumitor medicamente, ereditate, renunțarea la fumat, menopauză și anumite afecțiuni.

Importanța unui stil de viață sănătos

  • O alimentație mai sănătoasă vă aduce mai multe substanțe nutritive, dar mai puține calorii.
  • Mai multă mișcare crește consumul de energie.


Cei doi factori cumulați asigură un echilibru energetic negativ care te face să pierzi în greutate. Și vestea bună? De fapt, îți oferă mai multă energie!

Sfat: Mănâncă lucruri sănătoase care îți și plac și alege o formă de mișcare care să îți aducă bucurie. Astfel pierderea în greutate devine plăcută și rămâi cu ușurință consecvent stilului de viață sănătos.

Mai multă mișcare crește consumul de energie.

Pentru cine sunt potrivite medicamentele pentru slăbit?

Dacă ai exces de greutate din cauza unei anumite afecțiuni și/sau nu reușești să slăbești doar cu un stil de viață sănătos, medicamentele pentru slăbit îți pot da o mână de ajutor.

Există medicamente care te fac să îți fie mai puțin foame sau să simți mai devreme sațietatea. Alte medicamente împiedică de fapt ca o parte din grăsimea ingerată să fie absorbită de organism.

Important de știut: medicamentele pentru slăbit funcționează doar dacă le combini cu o dietă adaptată și un stil de viață sănătos. Doar utilizarea medicamentelor de slăbit nu duce la pierderea în greutate.

La Dokteronline vă puteți adresa pentru recomandări medicale online discrete și profesioniste de la medici înregistrați la nivel european. În câțiva pași simpli, îți rezervi consultația și primești eventualele medicamente prescrise cu ușurință la domiciliu.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații legate de sănătate, urmărește-ne pe Facebook  , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .