Nu mai sunt bani pentru tromboliză. Pacienții cu accident vascular cerebral sunt în pericol

Stiri

Programul de tromboliză demarat în vară, menit să salveze pacienții cu accident vascular cerebral, s-a blocat. Ministerul Sănătății nu a suplimentat fondurile alocate centrelor înființate în țară, iar majoritatea au rămas fără bani pentru achiziționarea substanței salvatoare. Direcțiile de Sănătate Publică au cerut încă de acum două luni suplimentarea sumelor alocate, dar toate demersurile au rămas fără răspuns.

La Centrul de Tromboliză de la Slatina, banii destinați salvării pacienților care au suferit accidente vasculare cerebrale s-au sfârșit demult.

Pentru a veni în sprijinul centrului, conducerea Spitalului Județean de Urgență Slatina a cumpărat substanța din fonduri proprii.

Doar comanda de azi a costat spitalul 48 de mii de lei.

Prima tromboliză la Centrul de la Slatina, care funcționează în cadrul Spitalului Județean de Urgență, a fost făcută la finalul lunii iulie.

Procedura constă în administrarea unei substanțe perfuzabile pacienților care au suferit un accident vascular cerebral. Substanța salvatoare trebuie administrată în cel mult patru ore de la producerea accidentului vascular cerebral.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații legate de sănătate, urmărește-ne pe Facebook.