Crioterapia – ce este, ce beneficii are și alte informații utile

Articole

Ce este crioterapia Crioterapia este o metodă de tratament ceva mai puțin cunoscută, dar eficientă, care tratează diverse afecțiuni cu ajutorul temperaturilor scăzute. Este o procedură medicală folosită mai ales la pacienții cu leziuni musculare și articulare, fiind utilizată încă din antichitate.

Există mai multe tipuri de metode prin care crioterapia poate fi pusă în practică:

 • prin folosirea compreselor reci, care se aplică pe zonele cu probleme. Procedurile pot fi puse în practică și la domiciliu, doar ca este ceva mai complicat să reglezi temperaturile;
 • cu ajutorul pungilor cu gheață, care trebuie folosite cel mult 15 minute, deoarece altfel pot provoca leziuni;
 • prin pulverizarea unor spray-uri reci, speciale, care se aplică local pe zona cu probleme și care au capacitatea de a răci țesuturile;
 • făcând băi cu apă rece, cufundând zona cu probleme pentru 5-10 minute în apa care are o temperatură de circa 10 grade Celsius;
 • prin masaj cu cuburi de gheață, ceea ce va da o senzație mai plăcută decât dacă sunt aplicate pungi cu gheață;
 • prin folosirea unor aparate speciale care pot folosi simultan și alte metode de fizioterapie și pe care le găsești la centrele specializate precum Ortokinetic.

Beneficii

Beneficiile crioterapiei sunt numeroase, iată câteva dintre cele mai importante:

 • calmează dureriile provenite din boli precum artrita;
 • reduce durerile musculare în cazul sportivilor, inflamațiile fiind reduse de la temperaturile scăzute;
 • ajută la pierderea în greutate, deoarece frigul obligă corpul să consume din stratul adipos pentru a-și menține temperatura;
 • contribuie la o recuperare mai rapidă și eficientă în cazul durerilor musculare cauzate de accidente;
 • ajută la prevenirea și tratarea cancerului, deoarece favorizează reducerea inflamațiilor.

Contraindicații

De cele mai multe ori, crioterapia se recomandă în completarea altor tratamente fiziokinetoterapeutice, însă nu este potrivită pentru toată lumea. Dacă ai o afecțiune precum diabet, cancer, anemie, tulburare de ritm cardiac, insuficiență cardiacă sau o altă boală gravă, va trebui să ceri acordul unui specialist înainte de a opta pentru astfel de proceduri de crioterapie, fiind mai sigur pe această cale pentru că nu riști nimic.

Dacă ți se pare interesantă o astfel de procedură și vrei să o încerci, îți recomandăm Ortokinetic. Aici vei găsi specialiști, dar și aparatură de ultimă generație, pentru tratarea afecțiunilor cu care te confrunți. Pe site vei găsi și lista de servicii, dar și prețurile pentru fiecare în parte.

Trebuie să ai răbdare pentru a vedea rezultatele, deoarece se vor arăta în timp. Fizioterapia nu are efecte imediate uimitoare, dar, cu timp, răbdare și voință te vei simți cu siguranță mai bine.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații legate de sănătate, urmărește-ne pe Facebook  , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .