Care sunt pașii de urmat în cazul unei proceduri de implant de păr?

Analize medicale

Foarte mulți dintre noi ne confruntăm cu căderea părului, însă dacă pentru unii este vorba doar despre câteva fire de păr, pentru alții acesta este o problemă cât se poate de reală. O podoabă capilară frumos definită și bogată ne ajută să fim mai încrezători în noi și să ne simțim mai bine în pielea noastră. Așadar, dacă și tu te confrunți cu calviția și cu un păr rar, lipsit de volum sau pur și simplu inexistent, atunci este momentul să îți îndrepți atenția către un implant de păr. Această procedură este realizată de un medic specialist și poate fi efectuată într-un cabinet medical sub anestezie locală. Cu toate acestea, există însă câțiva pași pe care trebuie să îi urmezi pentru a asigura succesul operației tale.

Consultația și planificarea procedurii

Primul pas este o consultație cuprinzătoare cu un specialist, în care se va trece în revistă istoricul de sănătate, se vor discuta despre obiectivele și așteptările tale și se va evalua starea scalpului. Specialistul va determina apoi numărul de grefe necesare și va schița o linie de păr care să se potrivească structurii tale faciale.

Pregătirea pacientului pentru operație

Înainte de procedură, pacienții sunt sfătuiți să evite alcoolul, fumatul și anumite medicamente. În ziua operației, chirurgul îți va curăța scalpul și îți va administra un anestezic local în așa fel încât să nu simți niciun fel de disconfort pe parcursul procedurii.

Recoltarea foliculilor de păr

Există două metode principale de extragere a foliculilor de păr: transplantul de unități foliculare (FUT) și extracția de unități foliculare (FUE). În cazul primei metode, chirurgul îndepărtează o fâșie de scalp din zona donatoare, care mai apoi este împărțită în unități foliculare individuale (fiecare unitate conține 1-4 fire de păr) sub microscop. Pe de altă parte, metoda FUE presupune recoltarea individuală a foliculilor de păr din zona donatoare, motiv pentru care întreaga operațiune durează mai mult timp.

Crearea locurilor receptoare

Chirurgul va realiza implantul ajutorul implantatoarelor în scalpul tău, unde va fi transplantat părul. Adâncimea, unghiul și direcția acestor găuri sunt factori cheie în obținerea unei linii de păr cât mai apropiate ca aspect de cea naturală.

Implantarea

Foliculii de păr implantati cu ajutorul implantatoarelor( nu sunt introdusi in gauri preexistente). Chirurgul acordă o atenție deosebită direcției de creștere a părului pentru a se asigura că acesta are un aspect natural.

Curățarea și îmbrăcarea scalpului

După ce implantarea este finalizată, scalpul este curățat și bandajat. Este important ca medicul să îți ofere instrucțiuni de îngrijire postoperatorii și medicamente pentru a gestiona potențialul disconfort sau pentru a preveni infecția.

Îngrijirea și recuperare după procedură

Perioada de recuperare în cazul unui implant de păr variază de la un pacient la altul. Cele mai multe persoane se pot întoarce la muncă în decurs de o săptămână, deși există posibilitatea apariției unor dureri ușoare, a unor umflături și cruste, care vor dispărea în cel mult una sau două săptămâni.

La Bucharest Hair Institute vei avea parte de îngrijire specializată și de profesioniști în domeniul implantului de păr, care știu cum să te ajute să ajungi la cele mai bune rezultate pentru tine și pentru scalpul tău.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații legate de sănătate, urmărește-ne pe Facebook  , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .