5 probleme de sănătate asociate cu utilizarea necorespunzătoare a aerului condiționat

Stiri

Odată cu apropierea verii, a venit timpul să scoatem aparatele de aer condiționat din lunga perioadă de hibernare și să ne asigurăm că echipamentele sunt pregătite pentru zilele călduroase. În această vară, din cauza pandemiei de coronavirus, mulți oameni își vor petrece mai mult timp în casă decât de obicei, de aceea o revizie profesională a aparatelor de aer condiționat este extrem de importantă pentru a ne proteja sănătatea.

Depanero, cea mai mare firmă de service electro-IT din România, sfătuiește clienții să nu neglijeze revizia periodică a aparatelor de aer condiționat, atât pentru a asigura funcționarea optimă a acestora, cât și pentru a elimina bacteriile ce pot declanșa alergii și îmbolnăviri.

„În această perioadă, au existat clienți care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la riscul utilizării aparatului de aer condiționat în propria locuință. În continuare, conform informațiilor de la specialiști și autorități, cel mai mare risc de răspândire a virusului Covid-19 este reprezentat de contactul direct cu alte persoane. Dacă ați luat măsuri de distanțare fizică sau v-ați izolat împreună cu familia, nu trebuie să fiți îngrijorați atunci când utilizați aerul condiționat. Dacă, de fiecare dată când trebuie să ieșiți din casă, respectați toate măsurile de igienă și protecție, aerul condiționat poate fi utilizat în siguranță în propria locuință”, a declarat Irina Mincinopschi, director general Depanero.

Nu trebuie să uităm, însă, de microbii și bacteriile care s-au acumulat în interiorul echipamentelor de aer condiționat în perioadele de nefuncționare a acestora și care se pot răspândi în locuință atunci când sunt pornite, expunând întreaga familie la riscuri de sănătate.

5 probleme de sănătate asociate cu utilizarea necorespunzătoare a aerului condiționat:

  • Oboseală – expunerea prelungită la un mediu în care aerul condiționat este utilizat în exces poate cauza dureri de cap cronice și oboseală. Deveniți mai vulnerabili în fața unor boli precum răceală sau gripă.
  • Piele uscată – încercați să nu petreceți foarte multe ore într-o încăpere în care aerul condiționat funcționează fără întrerupere. În timp, pielea dumneavoastră nu va mai putea reține apa, cauzând astfel deshidratarea pielii și posibila declanșare a unor boli dermatologice.
  • Efecte secundare în cazul în care suferiți de boli cronice – efectele bolilor în cazul persoanelor care au tensiunea arterială scăzută, care suferă de artrită sau astm bronșic sunt intensificate.
  • Intoleranța la căldură – expunerea îndelungată la aerul condiționat supune organismul unei presiuni foarte mari, astfel că trecerea de la aerul rece din interior la aerul cald din exterior poate cauza intoleranță la temperaturi ridicate.
  • Probleme respiratorii – lipsa igienizării periodice și utilizarea necorespunzătoare a aerului condiționat poate declanșa boli respiratorii, cu efecte grave asupra sănătății.

De aceea, igienizarea aparatelor de aer condiționat trebuie să se facă de două ori pe an (primăvara și toamna), atât pentru a ne proteja sănătatea, cât și pentru a prelungi durata de viață a produsului.

În această perioadă, pentru o curățare cu adevărat eficientă e necesar să apelați la servicii profesionale de igienizare. Specialiștii Depanero recomandă ca frecvența de curățare a filtrelor să fie mai mare și să mențineți camera ventilată (ușile sau ferestrele lăsate deschise) ori de câte ori nu este utilizat aerul condiționat.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații legate de sănătate, urmărește-ne pe Facebook.