Ce alimente trebuie evitate pentru a preveni cancerul colorectal. Ruxandra Pleșea recomandă un meniu care protejează față de acest tip de cancer

Stiri

Alimentația joacă un rol foarte important în cazul bolilor de colon. Specialiștii avertizează că mâncarea procesată și carnea roșie consumată în exces cresc semnificativ incidența cancerului de colon.

Studiile spun că o nutriția este foarte bogată în carne roșie și carne procesată crește riscul de cancer colorectal. O singură feliuță de șuncă procesată pe zi crește cu 19% riscul de a dezvolta cancer, iar o bucată de friptură de vită de 50 de grame pe zi duce la o creștere de 18-20% a riscului pentru cancerul colorectal. Este permis  să consumăm carne roșie de două ori pe săptămână, în rest este preferabil să consumăm carne de pui sau pește și neapărat legume și fructe.

O veste bună vine în legătură cu cafeaua, care previne și chiar ajută la vindecare în cazurile de cancer colorectal. Sunt permise 2-3 cafele pe zi. În cazul alcoolului acesta trebuie consumat cu măsură, ne sfătuiește Ruxandra Pleșea.

Pentru dimineață sunt recomandate iaurtul, chefirul și cerealele integrale.

La prânz Ruxandra Pleșea ne recomandă o supă de fasole ci tarhon și puțin hrean, Rădăcinoasele au și elel rol protectiv.

Pentru gustări sunt recomandate nucile, merele, perele.

La cină ar trebui să alegem un pește gras, cu salată de varză roșie și eventual cartofi mov, despre care specialiștii spun că este benefic și protejează față de acest tip de cancer.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații legate de sănătate, urmărește-ne pe Facebook.