Beneficiile utilizării de perne ortopedice pentru sănătatea coloanei vertebrale

Articole

În situația în care vă confruntați cu probleme de sănătate la nivelul coloanei vertebrale, perna ortopedică poate să fie un aliat important. Acest tip de pernă aduce foarte multe beneficii utilizatorului, în special dacă ne gândim cât de mult timp petrecem menținând corpul într-o poziție inadecvată pe parcursul orelor de serviciu. Tocmai această poziție incorectă a corpului ajunge să provoace numeroase afecțiuni ale coloanei vertebrale, de aceea este important să folosim anumite mijloace prin care să atenuăm problemele – perna ortopedică fiind unul dintre ele.

Tipuri de perne ortopedice și pentru ce se recomandă

Există mai multe tipuri de perne ortopedice și cervicale dintre care puteți alege, în funcție de nevoile dumneavoastră și de recomandările specialistului care vă consulta. Astfel, puteți opta pentru perne antiescare, pentru perne electrice, perne termice cu gel sau perne antisforait. Principalul scop al acestor produse este cel de a reduce presiunea exercitată asupra pielii, mai ales în cazul pacienților care sunt imobilizați la pat – parțial sau total. De asemenea, sunt utile și în cazul persoanelor care se confruntă cu tulburări ale somnului, al acelora care au suferit anumite traumatisme, precum și pentru a diminua durerile abdominale sau durerile de spate.

În situația pacienților care au nevoie de pernă antiescare, specialistul poate să recomande folosirea unui model anume în funcție de nevoile fiecăruia. Există modele care sunt proiectate special pentru persoane în scaun cu rotile, pentru cele care se află în perioada de recuperare în urma unei intervenții chirurgicale sau a unei accidentări, precum și pentru cele care au nevoie să-și amelioreze problemele provocate de hemoroizi.

Pentru a diminua durerea, medicul vă poate recomanda să folosiți o pernă electrică. Acest model de pernă ortopedică ajută la calmarea durerii prin intermediul căldurii, cu alte cuvinte prin termoterapie. Tot din categoria pernelor electrice fac parte și pernele termice cu gel, pe care specialiștii le pot recomanda pentru că pot fi utilizate atât la cald cât și la rece. Este vorba despre un tip de perne care și-au dovedit utilitatea în situația persoanelor care petrec mai mult timp la birou, pe un scaun, și care se confruntă cu dureri la nivelul zonei lombare.

Pernele ortopedice pentru coloana vertebrală

Utilizarea unei perne ortopedice pentru coloana vertebrală este recomandată pentru a oferi un plus de suport și de confort – de aceea este ideal să consultați un medic înainte de a o achiziționa, pentru a vă asigura că optați pentru un model eficient în cazul problemelor cu care va confruntați. Aceste perne au capacitatea de a se adapta formei ficarui pacient și de a asigura o curbură naturală pentru regiunea lombară. Folosind aceste produse, obțineți o eliberare a stresului acumulat la nivelul zonei respective prin efectul de presopunctura care se generează asupra mușchilor spatelui.

Unul dintre modelele recomandate și folosite cel mai adesea, cu rezultate foarte bune pentru pacienți, este cel fabricat din spumă cu memorie. Este vorba despre un tip de pernă ortopedică ce poate fi atașat oricărui model de scaun cu o curea elastică reglabilă, folosirea zilnică a acestei perne având ca efect relaxarea musculaturii spatelui și scăderea tensiunii acumulate la nivelul coloanei vertebrale.

În afară de modelele de perne ortopedice proiectate pentru toată zona spatelui, există unele special proiectate pentru a asigura confortul și suportul necesar anume zonei lombare. Principalul rol al acestora este de a scădea nivelul de presiune resimțit de mușchii spatelui, putând fi și ele atașate oricărui model de scaun. Pentru a favoriza masarea regiunii lombare, se poate ca medicul să vă recomande utilizarea unei perne în relief care să fie fabricată din spumă buretata. Este un model ideal pentru persoanele care sunt nevoite să conducă pentru mai multe ore consecutive un automobil, pentru că acest tip de pernă poate să fie fixat cu ușurință pe scaunul automobilului.

Alte avantaje ale utilizării pernelor ortopedice

În afară de efectele benefice pe care le au asupra sănătății coloanei vertebrale, pernele ortopedice prezintă și alte avantaje. De exemplu, sunt foarte multe persoane care suferă din cauza durerilor de gât și care nu știu că acestea pot să fie ameliorate prin utilizarea unor perne ortopedice potrivite. Durerile de la nivelul gâtului sau al umerilor pot să fie provocate de faptul că perna dumneavoastră a ajuns să fie prea moale și prea plata pentru a reuși să asigure suportul necesar gâtului în timpul somnului.

Pernele ortopedice s-au dovedit utile și în situația persoanelor care suferă de apnee în somn, pentru că le ajută să respire mai bine. Nu în ultimul rând, pernele ortopedice va ajută să puteți dormi mai bine. Nu vă veți mai răsuci la fel de mult în timpul somnului, iar somnul nu vă va mai fi întrerupt de atât de multe ori că atunci când folosiți o pernă obișnuită.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații legate de sănătate, urmărește-ne pe Facebook  , Instagram , YouTube , TikTok , Twitter .