Site icon laMedic.ro

Halitoza

Halitoza, în limbaj cotidian, este respiraţia cu miros neplăcut, o problemă cu care ne întâlnim cu toţii. Se estimează că 40% din populaţie suferă de halitoză cronică la un moment dat.

Aceasta poate avea multe cauze, ca:

Cum aflu dacă am halitoză?

O metodă de a afla dacă aveţi o respiraţie cu miros neplăcut este să vă acoperiţi gura şi nasul cu palma, expiraţi şi mirosiţi. Sau puteţi întreba pe cineva în care aveţi încredere. Este un fapt cunoscut că multe persoane se trezesc dimineaţa cu o respiraţie neplăcut mirositoare, rezultat al scăderii fluxului salivar în timpul somnului, acţiunii acizilor şi metabolizării resturilor alimentare din gură. Un periaj corect şi folosirea aţei dentare înainte de culcare şi periajul dinţilor şi al limbii la trezirea din somn elimină în general problema mirosului neplăcut al gurii dimineaţa.

Cum putem preveni apariţia halitozei?

Pe lângă evitarea alimentelor care provoacă mirosul neplăcut, puteţi preveni apariţia halitozei prin:

Dacă respiraţia neplăcut mirositoare persistă şi nu se ameliorează prin periaj şi folosirea aţei dentare, aceasta poate indica o problemă mai gravă şi trebuie să mergeţi la medicul dentist pentru un control amănunţit. Numai medicul dentist poate identifica posibila cauză a respiraţiei cu miros neplăcut: afecţiune gingivală, gură uscată sau acumularea plăcii bacteriene.

Exit mobile version